New York City Trippers

Vrijdag de dertiende in NYC

13 Nov 2015 by Daphne

A day in the life of a Newyorkcitytripper in New York City ... volg onze route op zomaar een vrijdag de dertiende! 05:52 uur: de eerste nacht in het Z-Hotel in Long Island City zit er op. Het is vrijdag de dertiende en we zijn al een tijdje wakker. We hebben ons voorgenomen om tot 7 uur in bed te blijven liggen. Het is vroeg. What else is new? Tegen beter weten in blijven we liggen in bed. Met de gordijnen open. Wauw. Wat een uitzicht. Op links pronkt het Empire State en de Chrysler Building en op rechts de Queensboro Bridge. Waar ik sinds de marathon van New York een haat-liefde verhouding mee heb.

wakker worden in New York City

06:45 uur: Rise and shine! We kiezen de outfit van de dag, springen onder de douche en pakken de trap naar beneden. Want...nou ja....we nemen eigenlijk altijd de trap in New York. Gelukkig zitten we deze keer maar op de tiende verdieping. Tegen de tijd dat we in de ontbijtruimte komen hebben we best trek. Er ligt genoeg. We beginnen licht met een geroosterd broodje en wat jam.

The Z Hotel in Queens

08:50 uur: Om tien voor 9 springen we in de bus. Prima service van het Z-Hotel. Chauffeur Raymond heeft er zin in en we babbelen honderduit met hem. Voordat we het in de gaten hebben zijn we op de eindstop van de bus, 59th street voor de H&M tegenover Bloomingdales. Omringd door het vertrouwde geluid van het toeterende verkeer en sirenes worden we opgeslokt in de mensenmassa. Iedereen heeft altijd haast in New York. We zijn op weg naar Carnegie Hall, waar we een rondleiding gaan doen. Maar ja, het is nog veel te vroeg. Ah, aan de overkant is The Gap. Nu we er toch zijn....Drie kwartier later staan we weer buiten. De buit; t-shirtjes en een rugzakje. Altijd handig. Next stop: Bloomingdales. Langs de sectie van Kiehls en de stoere motor in de men's department.

Kiehl's in Bloomingdales New York City

Tijd voor koffie. Magnolia Bakery, here we are! We laten de cupcakes maar voor wat ze zijn. Al zien ze er wel heerlijk uit! Met een coffee to go in de hand wandelen we via Central Park naar 7th Avenue.

Magnolia Bakery in Bloomingdales New York City

11:30 uur: We staan in de rij voor kaartjes voor de tour door Carnegie Hall en worden niet veel later welkom geheten door Elliot. Wat kan die man heerlijk vertellen.

13:05: Tijd voor lunch en we kijken onze ogen uit bij de deli in de buurt van Carnegie Hall, op 57th street. Net voorbij de Russian Tea Room. Gaan we voor een koude lunch? Een warme lunch? Een combi? Met een bakje vol lekkers en wat te drinken lopen we naar boven. Waar best wat mensen hun lunch weg zitten te werken. In hun eentje. Blik gericht op de telefoon of de krant.

13:35 uur: "Tall skinny latte for Daffine" klinkt het door de Starbucks.

Starbucks

14:00 uur:"Zal ik deze nemen of die andere?" vraagt Esther in Tiffany's. "Deze" zeg ik. Het wordt die andere. We nemen de trap weer naar beneden en zijn het helemaal met elkaar eens: Tiffany's hadden we ons allebei anders voorgesteld. Het is ietwat vergane glorie vinden we.

14:23 uur: Wat is dit nou toch voor winkel en hoe kan het toch dat ik er nog niet eerder van had gehoord? Henri Bendell. Bekend om de bruin-witte streepjes. Op alles. Ik viel op het smeedijzeren hekwerk en de tekening van de New York skyline die ik daar boven zag.

Henri Bendel in New York City

15:53 uur: Na een flinke wandeling door Central Park stappen binnen bij het Guggenheim. Die stond al lang op het lijstje. En dan niet voor zo'n "been there done that, ok gezien laten we weer gaan" bezoek, nee, we gaan dit museum helemaal uitkammen. We spreken af dat we elkaar beneden wel weer zien. Als we er allebei genoeg van hebben.

16:15 uur: Ik ben op weg naar beneden en zie Esther zitten. We moeten er allebei om giechelen. Nou ja zeg....kunst is toch wel een rekbaar begrip. Het is een fantastisch mooi gebouw maar met de expositie "On Kaware - Silence" hadden wij totaal geen klik.

het Guggenheim in New York City

16:52 uur: Proost partner! We zitten in het Loeb Boathouse en genieten van onze 10 dollar per stuk biertjes. Dubbel en dwars verdiend!

The Loeb Boathouse, een biertje voor de openhaard

17:49 uur: Er wordt nog volop geschaatst bij de Wollman Rink in Central Park. We hebben het koud en lopen snel door naar Pazza Notte waar we hebben afgesproken met vriend J en zijn vriendin M die dit weekend toevallig ook in New York zijn. Pazza Notte werd ons aangeraden door de barkeeper in het Loeb Boathouse en blijkt een populaire tent voor een vrijmibo. De bar zit afgeladen vol en alle tafeltjes ook met mensen die komen borrelen of een hapje gaan eten. Maar we vinden een plekje. Nu J en M nog zien te vinden.

Vrijmibo bij Pazza Notte in New York City

20:21 uur: Drie Blue Moons en een schaal met heerlijke hapjes later staan we weer buiten. Met toeterende oren en schorre stemmen. Want tjonge, wat moet je toch altijd hard praten in de New Yorkse tenten.

20:37 uur: TAXIIIIIIII roept Esther, met haar arm nonchalant omhoog gericht. Het is koud en we hebben geen zin om op het busje van het Z-hotel te wachten. We willen naar huis. Het is mooi geweest.

Taxi please!

21:32 uur: "Enjoy guys" zegt barkeeper Dave als hij de hamburgers met sweet potatoe fries voor ons neer zet. We zijn weer in het Z-hotel en hadden honger gekregen. Heerlijk als je dan niet meer de straat op hoeft op zoek naar een eettentje maar gewoon in je hotel terecht kunt. Dag 1 zit erop. En het was weer geweldig!

So far voor vrijdag-de-13e = ongeluksdag. Daar trappen wij dus niet meer in. No way.

More routes