New York City Trippers

Rennen in Queens / 12 KM

18 May 2018 by Daphne

Goodmorning Queens! Na een heerlijke eerste nacht in The Paper Factory Hotel, op de 36e straat in Long Island City, stond ik te trappelen om de omgeving te gaan verkennen. Trok m'n schoenen aan, stopte $20 voor-'t-geval-dat in mijn zak en liep stilletjes naar buiten. Zonder plan met alle opties open. Story of my life. En meestal pakt dat goed uit. Na een paar keer links en rechts besloot ik om langs de East River tot aan de Ferry stop te gaan lopen.

Zo'n 2 uur later kwam ik terug. Zonder de ongeveer 50 foto's die ik onderweg had gemaakt – op de een of andere manier ben ik die kwijtgeraakt in mijn runkeeper app. Maar het staat nog in mijn geheugen gegrift, alles wat ik heb gezien en op, over, onder en langs ben gerend: Roosevelt Island brug, de-komt-er-nooit-een-eind-aan-Queensboro brug (die nekte me tijdens de 2011 marathon), Queensbridge Park, Gantry State Park, East River en Manhattan Skyline, Chrysler Building, Empire State, het neon Pepsi Cola bord, de Long Island Gantry signs.

Bij de Ferry stop heb ik even staan praten met iemand van een filmcrew. Ze waren opnames aan het maken voor een serie.

Nadat ik de East River Ferry had zien komen en gaan ben ik omgekeerd, terug naar het hotel. En zag ik allerlei leuke tentjes om later nog eens naar toe te gaan. De teller stond op 12 km. De langzaamste 12 km ooit. Maar ik had een toptijd gehad!

Mijn route door Queens

Overnachten in Long Island City, Queens

Mijn persoonlijke favoriet is toch wel het Paper Factory Hotel. Tegenover een metrostop en met een heel tof interieur. Maar in het Z NYC Hotel hebben we ook prima geslapen en dat heeft weer een fantastisch uitzicht op de skyline van Manhattan en een shuttleservice naar de stad.

Slapen in Queens is over het algemeen goedkoper dan in Manhattan en Brooklyn. Je zit iets verder weg van "waar het allemaal gebeurt" maar Queens is enorm in ontwikkeling. Klik hier voor een overzicht van de hotels.

Wat wij leuk vonden in Long Island City

Het MoMA PS1 museum en de M.Wells Dinette. Allebei een aanrader. De gezellige bar, de biertjes en het eten in de Dutch Kills Gastropub. De koffie en het ontbijt in Sweetleaf. Het lekkere drankje met prachtig zicht over de East River en de skyline van Manhattan vanaf de Anable Basin Bar. Waar we kwamen na een dagje fietsen door Queens. Wat ook heel leuk is om te doen! We begonnen met een rondje over Roosevelt Island en zijn daarna via Socrates Sculpture Park door Astoria Sculpture Park gefietst. Waar we een prachtig oud openluchtzwembad zagen (wat nog niet zomerklaar was). Daarna zijn we kriskrassend via Astoria - en de Anable Basin Bar - weer terug gefietst naar Hunter's Point. Een heerlijk dagje Long Island City was dat!

More queens