New York City Trippers

Citibiking

05 Feb 2019 by Daphne

Citibiken door New York is 1 van mijn favoriete things to do. En de momenten dat ik klotsende oksels en vlekken in mijn nek heb omdat ik bang ben dat ik niet binnen de 30 minuten limiet mijn fiets weer parkeer worden steeds minder. Want het aantal Citibike stations en fietsen in NYC groeit enorm snel. In Manhattan, Brooklyn, Queens en Jersey zijn nu zo'n 750 stallingen.

Fietsen door New York  op een Citibike

Tijdens mijn vorige bezoek ben ik van Williamsburg naar Bushwick gefietst voor de streetart wandeling. Ik had mijn fiets blijkbaar niet goed terug gezet in de stalling en zag - 4 uur later, toen ik weer in wifi bereik was - een berichtje van Citibike in mijn mailbox: "Looks like you've had that Citibike out for a while". Slik. Zo werd een dagje fietsen toch wel wat duur. Je betaalt namelijk $12 voor een dagpas en $24 voor een 3-daagse pas, maar $4 voor elke 15 minuten dat je je fiets langer in gebruik hebt. Gelukkig zag de vriendelijke mevrouw van de Citibike Customer Service dat ik mijn fiets wel had gedocked maar dat er blijkbaar iets mis was gegaan. Er werden geen extra kosten in rekening gebracht.

Citibike station in Williambsburg

Ik had een 3-daagse pas gekocht en heb daar echt goed gebruik van gemaakt. Zo ben ik al Citibikend naar de Metropolitan Opera gegaan. Gekleed in rok en op sneakers, met mijn hakken in de tas. Het ritje van het Moxy Hotel naar Lincoln Center duurde maar 19 minuten. Dat zag ik later in "my trips" van de Citibike app, welke ik had gedownload om me aan te melden. Heel handig die app, want je kunt er (offline) in zien waar het dichtsbijzijnde station is.

Fietsen door Battery Park langs het vrijheidsbeeld op de Citibike

Een andere route ging o.a. langs de Hudson en Chelsea Piers. Ik ben over de Highline gaan lopen heb even hi-and-bye tegen Jane gezegd. Van daar door Battery Park gefietst en uiteindelijk gestopt bij Liberty Street/Broadway waar ik mezelf heb getrakteerd op een heerlijke verse fruit/groente shake. Vervolgens even langs de Oculus en het 09/11 memorial gelopen en ach…omdat ik toch in de buurt was ben ik ook maar even door Century21 gesjeesd (met weer een goede score!).

Newyorkcitytripper Esther op de Citibike in New York

Klik hier voor de Citibike website en een aantal leuke routes.

Wil je graag fietsen door New York maar doe je dat liever met een gids? Dan kunnen wij de mensen van Bike the Big Apple aanraden. Wij hebben een aantal tours met ze gedaan en waren daar erg enthousiast over. Met deze link zie je meer info over de tours die zij aanbieden. Ik heb de vorige keer de tour op zondag gedaan. Door Central Park en Harlem en inclusief bezoek aan een gospeldienst. Superleuk was dat.

Citibike tips van de Newyorkcitytrippers

  1. Koop een dagpas of een pas voor 3 dagen. Doe dat via de Citibike app of bij een van de Citibike stations.
  2. Pak bij het Citbike station een fiets waarvan het zadel op de juiste hoogte staat. Of zet het zadel eerst goed voordat je de fiets pakt. Zo voorkom je dat je "precious New York Citibike minutes" verspeelt.
  3. Bepaal vooraf welke route je gaat fietsen en kijk waar de Citibike stations zijn. Mocht je bij een Citibike station aankomen waar je geen fiets meer kunt stallen omdat er geen vrije plekken meer zijn dan kun je bij de kiosk (dat is de paal aan het einde van een station) een kaartje krijgen voor een extra 15 minuten.
  4. Let goed op bij het stallen van je fiets dat het lichtje op groen gaat. Alleen dan is je fiets goed gestald en op slot.

Wil je weten hoe je een Citibike krijgt? Zie hier het filmpje wat ik er van heb gemaakt. Enjoy!More bike