New York City Trippers

Big Apple Greeter

16 Jan 2018 by Daphne

Dit is echt zo leuk om te doen! Een gratis stadswandeling door New York - helemaal afgestemd op jouw wensen - met een Big Apple Greeter. Een prive gids die jou graag de stad laat zien zoals hij of zij die beleeft. De organisatie bestaat uit een groep van vrijwilligers. Mensen die een enorme passie voor hun stad hebben en die graag met je delen.

BAG, Big Apple Greeter

Wij wilden wat meer te weten komen over de rol van de Nederlanders in het ontstaan van New York en hadden in onze aanvraag verwezen naar het boek "Nieuw Amsterdam" van Russel Shorto. Onze greeter, Naomi, heeft dat boek speciaal gelezen om zich goed te kunnen voorbereiden. We hebben uren gewandeld en hebben zoveel meer gehoord en gezien dan wanneer we er de reisgidsen op hadden nageslagen. De paar uur met Naomi hebben onuitwisbare herinneringen opgeleverd.

In het bijzonder "Pete's Tavern", waar we uitgebreid werden rondgeleid door de uitbater die eigenlijk nog niet open was maar ons heel graag vertelde over de vroegere tijden, toen de Tavern nog een "speakeasy" was. En over het eerbetoon aan zijn nichtje, omgekomen tijdens reddingswerkzaamheden op 9/11. En de dag erna werden we door Naomi en haar man Mike uitgenodigd voor een rondje door SoHo, langs hun favoriete plekjes. Ook weer zo bijzonder! Diverse kunstgalerijtjes, barretjes en een mini museum gezien! Kortom, gewoon doen.

Je kunt de Big Apple Greeters bereiken via telefoonnummer: +1-212-669-8159 of via e-mail. Good to know; het is gratis en ze hanteren een "no tipping policy". Maar een donatie via de website wordt wel op prijs gesteld!

More do