New York City Trippers

Kaart lezen

20 Oct 2017 by Daphne

Hier een paar tips om niet te verdwalen in Manhattan als je even geen Google Maps op de telefoon hebt.

stratenplan new york city, citytrip, hoe werkt de kaart, streets, avenues

Het stratenplan van Manhattan is als een rooster met Streets en Avenues. De Avenues zijn van oost naar west genummerd en lopen verticaal, van zuid naar noord. De straten zijn van zuid naar noord genummerd en lopen horizontaal met op 5th Avenue de scheiding tussen west en oost. De straten met even nummers zijn eenrichtingsverkeer van west naar oost, de oneven straten van oost naar west.

Aangezien straten en avenues zeer lang zijn geeft men een adres als volgt aan: 420 9th Avenue between 33rd and 34th. Zo weet je op welke hoogte je bestemming ligt.Wanneer je met de metro reist, let dan bij het verlaten van het station goed op. Er zijn vaak meerdere uitgangen en dit kan nogal tot verwarring leiden. Prent het volgende goed in je hoofd: als de straatnummers oplopen (32nd, 33rd, 34th) dan ga je naar het noorden. Dus, als je naar het noorden moet maar je hebt per abuis de verkeerde metro uitgang genomen en ziet dat de nummers aflopen, draai om!

Ga nooit bij het verlaten van een (rol)trap stil staan om naar je kaart te staren. Je bent in New York en hier heeft een groot aantal mensen chronisch haast! Doe het vooral wel als je op zoek bent naar, al dan niet, originele verwensingen. Ons werd laatst onderaan de roltrap in Port Authority de vraag gesteld "ever considered brainsurgery?"

More lifestyle