New York City Trippers

De airtrain JFK > Manhattan

27 Jan 2017 by Esther

Een van de Newyorkcitytrippers reist graag met de metro, de ander - op zijn zachtst gezegd - niet. En daarom schuiven wij op luchthaven JFK meestal direct de taxi in. Dat is dan wel het droomscenario want een half uurtje hangen in de rij voor die yellow cab is eerder regel dan uitzondering. Maar het kan ook anders. Kost je net zoveel tijd, hangen en/of wachten en zitten maar scheelt een hoop geld. Je neemt vanaf JFK de metro. Wij leggen je stap voor stap uit hoe:

Metro New York City

- na de douane volg je de borden naar de "airtrain".

- de treinen gaan meerdere kanten op, kies de airtrain naar Jamaica Station. Deze trein vertrekt minstens 4 x per uur. Meestal vaker. De trein stopt op meerdere plekken, je stapt uit op Jamaica station. Van JFK naar Jamaica station doe je er ongeveer 13 minuten over. Betalen doe je achteraf.

- stap uit op Jamaica station.

- op Jamaica station betaal je bij de daarvoor bestemmende apparaten 5 dollar. Je betaalt cash of met creditcard. Met het kaartje dat je krijgt swipe je de poortjes open en vervolg je je weg.

vervoer luchthaven JFK naar Manhattan New York City

Let op: op Jamaica kun je een "aanbieding" kopen. Voor $ 7,75 + $ 1 dollar (voor de metrocard) koop je het vervoer van JFK naar Jamaica (die $5 die je nog moet betalen) + $ 2,75 die je kunt gebruiken om met de metro verder te reizen naar Manhattan. Dat is een mooie deal dus wij zeggen; doen. Kies eventueel voor de optie dat je je metrocard, die je nu toch koopt, later nog kunt opwaarderen. Betalen bij de machine doe je met cash of je creditcard.

- vervolg je weg richting de metro. In New York wordt de metro aangeduid met subway of trains. Hier neem je de lift naar beneden en op de laagste verdieping stap je uit.

- via Google maps kies je je bestemming en zoek je uit welke metro je het beste kunt nemen. Nog handiger is om dit van te voren alvast te doen.

- volg de borden in de richting van jouw metro. het is wat gedoe om met je koffer door de metropoortjes te gaan. Je kunt je koffer het beste voor je uit schuiven, is je koffer te hoog dan leg je je koffer op zijn zij neer. Check op het perron of je aan de goede kant van het platform staat.

Wij deden precies vijf kwartier over de transfer JFK - hotel in Manhattan. Met de taxi zijn zijn we net zo lang onderweg. De taxi kost je 70 dollar, de metro $ 8,75.

Het rekensommetje is aan jullie.

Vervoer van JFK naar ManhattanMore do