New York City Trippers

UBER in New York City

18 Jan 2016 by Esther

Waar je ook kijkt, werkelijk overal zie je yellow cabs voorbij rijden. En toch, het kan wel eens uitdagend zijn om een taxi aan te houden in New York City. Het is druk, spitsuur, het regent of wat dan ook. Het antwoord hierop is UBER; een particuliere chauffeur met auto die jou ophaalt van de plek waar jij bent en je rechtstreeks naar je bestemming rijdt.

Uber in New York City

Hoe makkelijk kan het zijn?

1. download de app en maak een account aan. Je account word aan je creditcard of Paypal account gekoppeld. Beter nog, doe dit al van te voren.

2. open je Uber app en Uber vindt jou met behulp van de GPS op je telefoon. Op een kaartje zie je waar jij je bevindt en uit een pop up scherm lees je af hoe lang het duurt voordat de dichtstbijzijnde auto bij je kan zijn.

3. bestel een chauffeur. De naam van de driver en informatie over haar of zijn auto verschijnt in je app. Als dat nodig is kun je bellen of sms-en met de chauffeur.

4. na het bestellen van je rit zie je in je scherm de chauffeur aan komen rijden. Je kunt ondertussen rustig een kop koffie gaan halen, zodra de chauffeur is gearriveerd krijg je een berichtje.

5. betalen doe je middels je creditcard of Paypal account dat aan je Uber account is gekoppeld. De ritprijs is overigens inclusief fooi.

Als je met meerdere personen bent kun je ervoor kiezen om de ritprijs te delen (Uber X is de goedkoopste optie voor 4 passagiers). Dan wordt bij alle deelnemers een gelijk bedrag van de creditcard afgeschreven. Uber tarieven wisselen per stad. Als je een beetje gevoel wilt hebben bij je ritprijs in New York City dan kun je vooraf de ophaallocatie en bestemming invullen om een schatting van het tarief te krijgen. Ook in NYC zijn de ritprijzen tijdens de spits, bij erg slecht weer of op vrijdag- of zaterdagavond hoger dan overdag.

En goed om te weten, over het algemeen zijn de tarieven van Uber te vergelijken met die van de gele taxi's, soms zelfs iets goedkoper.


More routes