New York City Trippers

Brooklyn by bike (24 km)

27 Oct 2017 by Esther

Volg onze "kan-niet-mis"-routebeschrijving voor een rondje fietsen door Brooklyn en je bent vele indrukken rijker. Hier ben je wel een dagje zoet mee. Althans als je tussen door ff een ijsje, lunch, drankje, winkeltje etc. doet. Het is tenslotte geen aangenomen werk toch? Begin bij het begin en huur een fiets. Dit kan op heel veel plekken in Manhattan, Google even op rent a bike en je vindt genoeg adresjes waar je een fiets kunt huren (vergeet niet om een fietskaart te vragen). Je kunt er ook voor kiezen om met de taxi of metro naar Brooklyn te gaan en daar een fiets te huren.

Fietsen in New York City is niet altijd even ontspannen. Het verkeer is hectisch en auto's houden weinig rekening met fietsers. Blijf alert en al heb je nog zo gelijk, "neem" nooit je voorrang.

Een rondje fietsen door Brooklyn New York City met de Newyorkcitytrippers

Let's go (we starten op de Brooklyn Bridge)

Op de Brooklyn Bridge volg je de Brooklyn Bridge promenade in zuid-oostelijke richting. Vanaf de promenade sla je rechts af naar Tillary Street. Op Tillary Street sla je linksaf naar Cadman Plaza East. Vervolg je weg naar Washington Street en sla daar linksaf naar York Street. Nog een keer naar links en je staat op Front street en dat is midden in DUMBO. DUMBO staat voor Down Under the Manhattan Bridge Overpass. Een leuk buurtje om even rond te kijken en pak ook de kleine straatjes mee. Op Front Street 1 vind je Grimaldi’s, de bekendste pizzeria van New York. De lange rij (toeristen en locals) die je hier voor de deur ziet wachten is eerder regel dan uitzondering.

Vanaf Grimaildi's fiets je in de richting van Old Fulton street en vanaf deze weg sla je linksaf richting het Brooklyn Bridge Park. Volg het fietspad door het Brooklyn Bridge Park, je fietst nu langs de East River. Ga eraf bij Atlantic Avenue. Op Atlantic Avenue zitten op dit stukje wel wat leuke winkels zoals Urban Outfitters en meer.

Ga vanaf Atlantic Avenue eraf bij 5th Avenue en fiets die af tot ergens bij de 10e straat. De 5th av in Brooklyn staat bekend als hippe straat in Brooklyn, equivalent van de 5th av in Manhattan. Ik vond het trouwens niet zo bijzonder (3rd en 4th av worden ook aanbevolen, vond ik ook niet speciaal) maar misschien jij wel. En toch, leuk om er geweest te zijn en we hebben op de 5th av bij Zito's een wel erg lekkere Pastrami sandwich gegeten.

Vanaf de 5th Av steek je door naar Prospect Park (ergens bij de 10e straat). Je kunt ervoor kiezen om vanaf hier direct het park in te fietsen, volg het eenrichtingsverkeer in Prospect Park en je gaat de goede kant op. Of je fietst aan de buitenzijde van het park iets terug (waar men in het park naar rechts fietst, fiets jij aan de buitenzijde de andere kant op) tot dat je bij de ingang van het park bent. Hier liggen de mooie wijken Park Slope en Prospect Heights.

Als je een kijkje wilt nemen bij het Barclays Center van Jay Z dan moet je voordat je de 5th av naar beneden fietst even een heel klein stukje omhoog fietsen (ter hoogte van de 5 th av vanaf Atlantic Av). By the way, tegenover het Barclays Center zit de Atlantic Terminal Mall. Een winkelcentrum met een prachtige Uniqlo, Target, DSW, Victoria's Secret, Marshall's etc.

Dan fiets je Prospect Park rond. Het park is van dezelfde ontwerper als Central Park maar de ontwerper vond dit park beter gelukt. Paardrijden, voetballen, tai chi klasjes, fietsers, een dierentuin, hardlopers, families die gezellig aan het barbecueën zijn ... je kijkt je ogen uit.

Na dit rondje ga je richting de Eastern Parkway. Hier ligt het Brooklyn Museum. Heel bekend en hoog aangeprezen. Misschien leuk om een kijkje te nemen?

Vanaf hier fiets je de Bedford Avenue op (zeg maar omhoog richting Manhattan). Dan fiets je dwars door de grote orthodoxe Joodse wijk (richting Williamsburg). Ik was er eerder geweest met Bike the Big Apple en vond het wederom indrukwekkend.

Aansluitend fiets je langs een soort van oude haven weer richting Dumbo. Hou borden Brooklyn Bridge aan en fiets over de brug richting Manhattan. Of breng je fiets terug en loop over de brug naar Manhattan en pak vanaf daar een taxi. Echt de moeite waard want vanaf de brug heb je een spectaculair uitzicht op Manhattan.

Heb je de Brooklyn Bridge al een keer gezien of "gedaan"? Een leuke variatie op deze route is de Bedford Avenue verder omhoog fietsen en via de Williamsbridge oversteken naar Manhattan. Je fietst dan langs Williamsburg, een must als je in Brooklyn bent.

Fietstocht door Brooklyn New York City made by Newyorkcitytrippers

Nog meer over fietsen in NY lezen? Met Bike the Big Apple hebben we echt een topdag gehad.

More bike