New York City Trippers

Newark airport

01 Dec 2014 by Esther

Newark Liberty international Airport, meestal aangeduid met Newark, behoort tot een van de grootste luchthavens in Amerika. Newark ligt in de staat New Jersey.

Een grote luchthaven met een heel andere sfeer dan JFK. Groot, druk en veel, heel veel mensen. Het komt op mij allemaal iets chaotischer over dan JFK. Maar vanaf Newark vlieg je dan ook bijna naar elke bestemming ter wereld. Voor iemand die al verdwaalt in haar eigen woonplaats toch ietwat onverzichtelijk, ik wandel hier altijd maar braaf achter Daphne aan want de exit bordjes ontgaan me in de regel.

Het vervoer op Newark gaat per "airtrain". De airtrain brengt je naar de parkeerplaats, vervoert je tussen de verschillende terminals of richting het dichtsbijzijnde treinstation om verder met het OV richting Manhattan te reizen. Gratis, efficient en altijd in bedrijf.


Vlakbij Newark ligt Jersey Gardens, een groot outletcenter. Wij zijn wel eens op Newark gevlogen, hebben onze koffers daar in opslag gegeven om vervolgens direct via de airtrain en bus naar Jersey Gardens te gaan. Dat zou ik niet direct aanraden want je bent al kapot voordat je goed en wel in de stad bent (denk koffers ophalen, alsnog de transfer naar de stad en jetlag), maar als je veel New York in weinig tijd wilt proppen een overweging waard. En misschien is het ook te overwegen bij een fikse vertraging.

Laat je niet op het verkeerde been zetten doordat Newark in New Jersey ligt. De reistijd naar Manhattan is ongeveer gelijk aan de reistijd van JFK naar Manhattan. Je kunt met de trein en allerlei busservices richting Manhattan of Brooklyn reizen maar nooit rechtstreeks, je moet altijd een x overstappen. Zeker met bagage is een taxi erg prettig (been there, done that).

More routes