New York City Trippers

Vrouwen in New York

08 Mar 2018 by Daphne

In een New York state of mind - en met het oog op de Internationale Vrouwendag - zocht ik in mijn Iphone naar toepasselijke foto's. Zie hier een kleine collectie.

In the company of women - book by Grace Bonney

Newyorkcitytripper Esther zei "oh die wil ik hebben" toen ze dit boek zag in The Strand Bookstore op Fifth Avenue in het Flatiron District. Je kunt hier superleuk winkelen met een lekkere latte in je hand. Want The Strand deelt de ruimte met Toby's Estate Coffee en het stijlvolle kledingmerk Club Monaco die hier haar Flagship store heeft. Dit gedeelte van Fifth Avenue heeft trouwens de - voor dit stukje zeker - zeer toepasselijke naam "The Ladies Mile". Wat dit boek "In the company of women by Grace Bonney" te maken heeft met New York? Eh. Nou, het is een New York Times bestseller. En de schrijfster Grace Bonney woont in New York. De recensies zijn overigens er goed. Bestel het boek hier!

Power to the she at Athleta Fifth Avenue

Iets verder op "The Ladies Mile" vind je de winkel van Athleta. Een heerlijke winkel om een stylish outfit te scoren voor allerlei activiteiten; van een rondje rennen met de hond of door de winkels tot aan downward facing dogs op je yogamat.

Lady Liberty mag natuurlijk ook niet in dit rijtje ontbreken. Het vrijheidsbeeld is een van mijn meest favoriete New York City iconen. Ik vind het elke keer weer bijzonder om haar te zien. Deze foto is gemaakt vanaf de gratis Staten Island Ferry, nadat we de Five Boro Bike Tour hadden gefietst.

Dit is het uitzicht vanaf Liberty State Park in New Jersey. Heel leuk om te doen; wij namen de NY Waterway vanaf Brookfield Place/Battery Park en hebben een paar uurtjes door Jersey gefietst.

Kitscher kan haast niet maar ach, ze stond daar nou eenmaal in de kelder van Macy's op Herald Square.

Meer van Lady Liberty zien? Ga lekker fietsen. Met de Citibike bijvoorbeeld. Of huur een fiets en volg onze tocht naar Red Hook in Brooklyn. Je kunt haar ook van heel dichtbij bekijken met een tour naar het vrijheidsbeeld en Liberty Island. Of vanuit de lucht natuurlijk, met de helicopter. In onze giftshop - klik hier - koop je een superleuke USB stick in de vorm van Lady Liberty. Kun je mooi alle foto's van je New York City trip op kwijt. En het staat enig op je bureau!

Fearless Girl statue with Asian tourists

De Fearless Girl viert dit jaar haar eerste verjaardag. Dit schattige bronzen meisje meet 1.30 meter en staat sinds vorig jaar maart - op de dag voor de internationale vrouwendag - oog in oog met de Charging Bull vlakbij Wall Street.

Fearless Girl facing the Wall Street Bull

Ze mag er helaas niet blijven staan. Waar ze naar toe wordt verplaatst is vooralsnog niet bekend gemaakt.

Tenslotte de prachtige Audrey Hepburn mural op Mulberry Street. Dit is een van mijn favoriete stukken streetart in New York City. Ik kwam haar tegen tijdens mijn streetart run door de Lower East Side.

Wil je dit met je eigen ogen zien? Kijk hier of er een goede aanbieding is voor een vlucht en hotel. En vraag ons gerust om je te helpen met het maken van een reisplan!

More guide