New York City Trippers

Welcome to New York JFK

21 Sep 2018 by Daphne

Het is iedere keer weer een feest om naar New York te gaan. Wij vliegen altijd met de KLM - zitten meestal in de KL641 - en hebben meer dan voldoende stof om ons door de 7,5 uur durende vlucht te praten.

KLM

(foto credits: KLM)

Maar dan….kom je op JFK aan. Waar je, als je na 2008 niet meer in de States bent geweest en geen gebruik mag maken van de Automatic Passport Control (in 2014 ingevoerd), in zo’n Disneyland rij gerangeerd wordt door een beambte van de Homeland Security. En borden ziet waarop staat dat de US Department of Homeland Security er alles aan doet om gasten zich zo welkom mogelijk te laten voelen. Dat gevoel krijg je niet als je (soms na 45 minuten maar het heeft ook wel eens bijna 2 uur geduurd!) je paspoort op de balie van de douanebeambte neerlegt.

koffer onderweg naar New York City

Nooit zal ik die keer vergeten dat ik een snauwerige “step back please” hoorde en Esther op haar donder kreeg omdat ze tijdens het lange wachten maar naar huis was gaan bellen om te laten weten dat we geland waren. “I saw you! You were on your cellphone!”. En toch geloof ik stiekem dat het allemaal theater is en dat ze niet echt denken wat hieronder op de kaarten geschreven staat.

welkom in New York City

Maar eenmaal door de controle heen ligt de stad aan je voeten. Stap in een yellow cab en voordat je het weet zie je de contouren van New York City voor je opdoemen. Heb je al een hotel geboekt? Onder guide/stay bespreken we nog een aantal hotels. Maar als je echt een goed overzicht wilt hebben van alle beschikbare hotels in New York City klik je hier.

More guide