New York City Trippers

Mooiste typisch NYC foto's

20 Jun 2019 by Daphne

Voor deze blog zijn we in onze foto albums gedoken. Op zoek naar 10 van onze meest favoriete, picture perfect, iconische en beste NYC foto's. We zouden met gemak de 30 kunnen halen.

De beste NYC foto's maak je op een mooie zonnige dag. Zo eentje met een prachtig helderblauwe lucht. Maar wolken zorgen soms net voor een beetje dramatisch effect. Zoals bij deze foto, gemaakt op 1 van de terrassen van het Whitney Museum. Vlakbij de Highline, waar je trouwens heel veel picture perfect plekken hebt.

De binnenkant van het Guggenheim is een happy place voor de liefhebbers van architectuur foto's. Net als Grand Central Station en de Oculus. Wauw. Wat een gaaf gebouw is dat. Maar qua buitenkant staat de Chrysler Building met z'n blinkende schubben bovenaan mijn lijst met mooiste gebouwen in New York City.

Over happy places gesproken....als een klein kind rennen over de beroemde piano uit de film BIG zal niet alleen bij jou een lach op je gezicht toveren, zeker ook op die van degene die de foto maakt. En vervolgens tien keer zegt dat het over moet....Je vindt de vloer piano onderin Macy's op Herald Square.

Een van mijn meest memorabele New York City foto's is genomen in Central Park. Op de finishline van de NYC marathon. Ik zal niet gauw vergeten wat er op dat moment door me heen. I DID IT! Central Park is sowieso een groot picture perfect plek in New York - met de Loab Boathouse, het Imagine memorial en de Bethesda Fontein om er een paar te noemen.

Robert Indiana's LOVE sculptuur op 55th street en 6th Avenue. En die van HOPE, op 53rd en 7th. Wellicht zul je even moeten wachten voor je er voor staat, maar een foto voor dit beeld doet het zeker goed in je foto album. Wil je meer LOVE-ly streetart zien? Kijk dan eens naar de blog die ik schreef over Valentijnsdag en streetart.

De Top of the Rock. Ik vind dit zo'n toffe foto. Newyorkcitytripper Esther voor de Empire State.

Foto's met streetart zijn eigenlijk altijd wel gaaf. Vind ik. New York City hangt vol met picture perfect prachtige muurschilderingen. Lees de blogs over mijn hardlooprondje door de Lower East Side en de Bushwick streetart tour als je wilt weten waar je ze zoal kunt vinden.

Deze foto - een straat geplaveid met keitjes, rode baksteen gebouwen, de Manhattan Bridge en Empire State op de achtergrond - herken je vast. Het is 1 van de meest gefotografeerde plekken in New York City en wordt ook wel "Selfie Central" genoemd. Ga naar Washington Street in Dumbo voor deze shot.

Een foto met jezelf EN je naam op de achtergrond, gemaakt in New York City moet toch echt wel 1 van de meest toffe foto's in je foto album zijn! Vlakbij de plek op de foto hiervoor - de Manhattan Bridge - maakte ik deze foto van Newyorkcitytripper ESther. Deze plek is maar een paar stappen van Washington Street verwijderd. Volg Water Street in de richting van Main Street en je ziet 'm vanzelf. Totdat iemand er overheen schildert....

Daphne's hebben ook een picture perfect plek in NYC. Ga naar "Daphne European Skincare & Sugaring Studio" op Broome Street. Ik weet eigenlijk niet meer waarom ik toch zo blij was met mijn EGG shop koffie beker. Misschien was de koffie wel erg lekker......

Meer inspiratie voor typische New York City foto's en locaties

Om deze blog niet al te lang te maken hebben we een selectie gemaakt van 10 van onze meest favoriete New York City foto's. We hebben er heel veel meer. En er zijn ook veel meer mooie plekken om van die herkenbare New York City foto's te maken. Hier een paar tips waar je ze zoal kunt vinden:

  1. Foto's met een New York taxi. Natuurlijk. De beste plek om er zo 1 tegen te komen is zo'n beetje heel Manhattan. Wij stopten ooit tijdens het oversteken, midden op straat om een foto te maken van 4 Yellow Cabs op een rijtje. Precies op het moment dat hun licht op groen ging. De foto was fantastisch maar het getoeter klinkt nog in mijn oren. Wist je trouwens dat wij in onze giftshop een hele leuke gele taxi verkopen? Hier de link naar deze coole NYC taximagneet.
  2. Flatiron Building. Het strijkijzer gebouw. De beste plek om een foto van dit gebouw te maken is op 5th Avenue en 24th Street. Of Madison Square Park. Oh en als je daar toch bent, steek dan even de straat over naar Eataly.
  3. Brooklyn Bridge. Je blijft foto's maken terwijl je over de brug wandelt. Maar vanaf het water, bijvoorbeeld op de East River Ferry, of vanaf Dumbo kun je er ook prachtige foto's van maken.
  4. Times Square. Ga op de tribune zitten, steek je camera of telefoon in de lucht en draai die al knippend 360 graden in de rondte. Of ga naar de Broadway Lounge op de 8e verdieping in het Marriot Hotel. Overigens, als je op zoek bent naar een leuk hotel in de buurt van Times Square neem dan eens een kijkje bij het Moxy Hotel. Ik heb het daar zo naar mijn zin gehad!
  5. De One World Observatory. Zie New York van bovenaf.

En natuurlijk de Skyline, gezien vanaf Queens en Brooklyn. Of vanaf een boot. De met keien geplaveide straatjes in Dumbo, Downtown Manhattan en het Meatpacking District. De Brownstones in Harlem, Chelsea, de West Village. De gebouwen met gietijzeren trappen in Soho. De parken. Lady Liberty. Etc. etc.

Have a good one!

More guide