New York City Trippers

MOSCOT - een must

24 Aug 2018 by Daphne

Miltzen, Yukel, Ezra, Nebb en de populaire Lemtosh. MOSCOT originals. Ik had er nog nooit van gehoord. Maar nu laten ze me niet meer los!

Moscot

Wat heb je als niet brildrager in een brillenwinkel in New York te zoeken? Nou, als je van uniek, creatief en artistiek houdt heel veel! Ik wist niet wat ik zag toen ik MOSCOT in liep, daar op de hoek van Orchard en Delancey Street in de Lower East Side.

Inside Moscot

Elke keer dat ik er langs liep had het geel zwarte reclamebord, schuin tegenover de Holiday Inn, een enorme aantrekkingskracht op me. En zonder ook maar een idee te hebben wat ik ging aantreffen stapte ik op een dag over de drempel. En bleef daar even staan met open mond totdat een vriendelijke "welcome at MOSCOT, how can I help you" me deed stamelen "eh, I just want to take a quick look".

A peak inside at Moscot

Ik ben er zeker een half uur binnen geweest en ging er bijna weg met een zonnebril uit het "ever-so-slightly imperfect" bakje. Deze winkel ademt geschiedenis. Er hangen heel veel foto's van de familie MOSCOT, van hun medewerkers door de (100 jaren) heen, van fans en beroemde Moscot brildragers. Overal staan en hangen ouderwetse snuisterijen, grappige teksten op kaartjes geschreven en er is zelfs een MOSCOT Music Gallery waar eens per maand optredens zijn. Toegang tot deze "Live from the shop" avonden is in principe gratis en als er een donatie wordt gevraagd dan gaat die rechtstreeks naar het goede doel "MOSCOT Mobileyes Foundation".

Wall of Fame

Ben je in de Lower East Side loop dan zeker naar binnen bij deze toffe winkel. Er tegenover zit het Tenement Museum. Da's ook een aanrader!More guide