New York City Trippers

The Meatball Shop

20 Jul 2018 by Daphne

De Meatball Shop heeft precies wat de naam doet vermoeden. Gehaktballen. In alle soorten en maten. Puur natuur of verpakt in een lekker sausje. Uitgeserveerd door hippe obers en serveersters in een bijpassende ambiance die doet denken aan een voormalige slagerij. Wij houden er van.

En als je dan een plekje hebt bemachtigd wordt het lastig. Want dan moet je namelijk een keuze maken uit het enorme aanbod. Wil je je ballen van rundvlees, varkensvlees, kip of liever vegetarisch? En wil je de ballen op of naast je bijgerechten? Of wil je ze misschien op een broodje? Eet je er spaghetti of macaroni bij? Of ... nou ja, verzin het maar. Ze hebben van alles. En als je niks lekkers op het menu kunt vinden dan zie je misschien iets op het bord naast de bar. Daar staan de daily specials op geschreven. Ik denk dat ik de volgende keer voor de "Kitchen Sink" ga . Drie ballen en lekker veel groenten.


Je geeft je keuze aan op een uitwisbare menukaart.


Er zijn 6 Meatball Shops in New York City en het is er vaak een drukte van jewelste. Wij belandden aan de bar wat heel handig was omdat de mensen die er achter stonden ons mooi wegwijs konden maken in alle opties op de menukaart. En ervoor zorgden dat de glazen gevuld bleven.


Wij waren in de Meatball Shop in de Lower East Side op Stanton Street. Die is tot heel laat open. Wat handig is voor Newyorkcitytrippers met een jetlag. De andere Meatball Shops vind je in de West Village, Chelsea, Upper East Side, Upper West Side en Williamsburg. Neem een kijkje op hun website voor meer informatie.

More guide