New York City Trippers

Z NYC Hotel

22 Sep 2017 by Esther

Op zoek naar een hotel of logeeradres in New York City? Lees hier onze ervaring bij het Z NYC Hotel, 11-01 43rd Avenue, Long Island City, NY 11101. Een heerlijk boetiek hotel.

Waar

In Long Island City in Queens. New York City bestaat uit vijf zogenaamde "boroughs". Naast Manhattan zijn daar Brooklyn, Staten Island, de Bronx en Queens. Long Island City is een buurt in Queens. Long Island City ligt vlakbij Manhattan maar dan aan de andere kant van de East River. Het busje van het Z Hotel rijdt haar gasten van vroeg in de ochtend tot ongeveer 23.00 uur in de avond via de Queensboro bridge naar midtown in Manhattan (de stop is tegenover Bloomingdales) en weer terug. Afhankelijk van het verkeer en tijdstip van de dag doe je daar ongeveer tussen de 15 en 45 minuten over. De dichtstbijzijnde metrohalte is op ongeveer 10 minuten loopafstand.

De kamer

Een nette, goed verzorgde en schone hotelkamer met misschien wel het allermooiste uitzicht wat je kunt hebben op Manhattan. Het is heerlijk in slaap vallen als je 's avonds vanuit je bed over de stad uitkijkt. En 's ochtends nog even soezen met een blik op Manhattan ... werkelijk fenomenaal.

Z NYC Hotel Long Island City


Z NYC Hotel, Long Island City, Queens, New York City, hotelbus

+

Vriendelijk personeel. De meer dan klantvriendelijke buschauffeur Raymond. De comfortabele kamer met het prachtige uitzicht. Fijn dat je hier wat kunt eten (wij bevelen de hamburger met zoete aardappel frietjes van harte aan) en met goed gezelschap is de hotelbar nog gezellig ook.

-

Toch wel de locatie. Ik vond het onhandig om afhankelijk te zijn van het hotelbusje. En omdat er in de directe omgeving van het hotel weinig mensen wonen is het mij in de avond iets te stil op straat om me daar veilig te voelen en alleen van of naar de metro te lopen. Daarbij heeft niet elke taxichauffeur zin in een ritje Manhattan - Queens. Maar dit is heel persoonlijk, Newyorkciytripper Daphne had er geen enkele moeite mee.

Wat ons opviel

Hadden we het mooie uitzicht al vermeld? Queens is leuker dan je denkt, zeker in de zomer de moeite van het ontdekken waard.

Wij logeerden hier in het vroege voorjaar en spreken niet uit eigen ervaring maar in de zomer wordt er goed gebruik gemaakt van het dakterras. Menig feestje gaat hier door tot vroeg in de ochtend.

De prijs

Dat hangt af van de periode maar denk aan een bedrag tussen de 120 en 280 dollar per nacht voor twee personen.

Kijk op Z NYC Hotel of er nog een kamer voor je beschikbaar is.

Verder kijken?

Onder guide/stay bespreken we nog een aantal hotels. Maar als je echt een goed overzicht wilt hebben van alle beschikbare hotels in New York City klik je hier.

More neighborhoods