New York City Trippers

Tijdens mijn eerste hardlooprondje door Long Island City in Queens kwam ik in de wijk Dutch Kills. En bleef ik maar foto's maken van het bordje met Dutch Kills er op. Vond het zo hilarisch.

Op een middag, onderweg terug naar het Paper Factory Hotel, belandden we in Dutch Kills Centraal. Een gastropub met een gezellige buurtkroeg vibe waar je je direct welkom en op je gemak voelt. Met in het midden een hoge stamtafel omringd door lagere tafels en bankjes. De tweede keer dat wij er waren hebben we heerlijk buiten kunnen zitten. Hoe geweldig is dat. Gewoon op een stoep in New York City een biertje drinken en een hapje eten.

Dutch Kills Centraal heeft verschillende bieren op de tap, van lokale brouwerijen en per seizoen verschillend. Het eten is ge-wel-dig. De kaart is vrij klein maar ik heb heel wat heerlijke gerechten uitgeserveerd zien worden. Ik kan nu (uit eigen ervaring) een aantal aanbevelingen doen: de aragula salad, de tuna melt, de sweet potatoe fries (met de spicy Sriracha Lime Mayo in plaats van de barbeque saus), de Centraal (beef) Burger, de chicken wings, de burrata and de cheese plate. Over de toetjes kan ik helaas niks zeggen, anders dan dat die er ook ongelofelijk lekker uit zagen!

In Long Island City, Queens zijn enorm veel hotspots. Bovenaan ons lijstje met favoriete plekjes in LIC staan Sweetleaf, MoMA PS1 en Gastroteca Astoria.

Het is makkelijk te bereiken met de metro, fiets en de NYC Ferry. Neems er eens een kijkje. Maak er een gezellig dagje van. En beloon jezelf met een lekker drankje en iets te eten bij Dutch Kills Centraal. Krijg je echt geen spijt van!

More neighborhoods