New York City Trippers

Do we love Union Square? Oh yes, we do! Zo’n heerlijke plek in Manhattan en de gateway naar downtown, een perfecte uitvalsbasis om SoHo in te gaan. Union Square is een groot plein/klein park en best druk en lawaaiig en tegelijkertijd ook wel weer rustig met een relaxte vibe. De metro komt midden op het plein uit en daar sta je dan, wat te doen? Allereerst, scoor een koffie, ga op een bankje zitten en kijk om je heen. Naar de duifjes en de locals die in de “dogrun” hun honden uitlaten (geniaal) of op het bankje naast je hun krantje lezen. Zie de ouders of nanny’s met het kroost in de speeltuintjes. En bedenk waar je zo meteen eens naar toe gaat.

Union Square & Flatiron District

Loop je gelijk SoHo in? Of bezoek je eerst de megagrote Barnes & Nobles met heel veel boeken en tijdschriften en je vaak een of andere celeb treft die haar/zijn boek aan het promoten is? Naar The Strand waar je tweedehands boeken treft en je gewoon even naar binnen wilt voor de sfeer. Misschien ook even langs Sephora’s? Overpeinzingen genoeg zo op je bankje. En o ja, er is nagenoeg altijd wel een demonstratie gaande. Niet van schrikken, dit is zo’n beetje DE plek om te demonstreren.

Voordat je je richting shops begeeft is het leuk om even langs de, niet te missen, Union Square Green Markette lopen. Midden in het drukke Manhattan tref je hier, in het hoogseizoen, tot wel 140 boeren, vissers en bakkers uit de buurt die hier hun regionale producten aanbieden. En als je de weg over steekt kom je bij The Wholefoods. Een grote supermarkt waar alleen biologisch dynamische producten verkocht worden en duurzaam in hoofdletters wordt geschreven. Gepresenteerd op een manier waar het water van in je mond loopt. En bij de check out (een attractie op zich) hebben ze van die leuke shoppers voor weinig ("I used to be a plastic bottle"), wellicht handig voor je shoprondje straks? Wij lopen ook altijd even langs Paragon Sports, een grote sportzaak (lijkt niet groot als je binnenkomt maar is het wel). En als je er van houdt je huis leuk in te richten dan is ABC carpet and home een must. Een megagrote zaak vol met prachtige spullen.

Zouden we bijna nog het Flatiron Building vergeten, gelegen op de hoek waar Broadway schuin 5th avenue doorsnijdt in Madison Square Park. Gebouwd in 1902 en een van de eerste wolkenkrabbers ter wereld. Flatiron Building heeft de vorm van een taartpunt of strijkijzer (flat iron = strijkijzer) vandaar de naam. Last but not least, vlakbij het Flatiron vind je Eataly. Een erg leuk adres voor koffie, lunch, borrel of diner!

More midtown