New York City Trippers

de Rookery Bar in Bushwick

16 Mar 2018 by Daphne

Vraag mij naar mijn favoriete brunch hotspot in Bushwick en ik zeg je zonder enige twijfel "the Rookery".

The Rookery in Bushwick Brooklyn favorite brunchspot

Het trok mijn aandacht toen ik er na de Bushwick streetart tour langs liep. En eenmaal binnen kwam ik ogen te kort. Wat een gafe plek!

Horseshoe bar at the Rookery in Bushwick Brooklyn

Ik weet niet wat ik het gaafst vondt; het hoge plafond met de lampen, de stalen balken, groen geverfde muren, het bloemetjesbehang rondom de zitjes, de enorme bar in de vorm van een hoefijzer of de mozaieken tegelvloer. Waarschijnlijk de combinatie van dat alles.

Behind the bar at the Rookery in Bushwick Brooklyn

Het interieur van de Rookery heeft een klassiek/industriële feel en het eten is een mix van Brits en West-Indiaas. Hier is hun menu.

Flower wallpaper covers the booths at the Rookery in Bushwick Brooklyn

Als geen zin hebt om aan de bar te zitten of aan 1 van de tafeltjes dan pak je gewoon 1 van de zitjes.

Egg Sammy breakfast sandwich at the Rookery in Bushwick Brooklyn

Mijn broodje "egg Sammy" (eigenijk een ontbijt gerecht) was plenty genoeg, maar ik kon de Rookery fries - dikke patatten met rozemarijn seasoning - gewoon niet weerstaan. En lekker dat ze waren!

Je kunt er gerust heen hoor, de Rookery. Het adres is 425 Troutman Street. Temidden van veel coole streetart, tussen Wyckoff en St Nicholas Avenue. Vlakbij de L trein, station Jefferson. Ik ben er met de Citibike naartoe gefietst vanaf het Pod Brooklyn Hotel.

Meer Bushwick hotspots?

Eigenlijk moet ik toegeven dat mijn voornaamste bezigheid in Bushwick bestond uit de Bushwick streetart tour. Die ik begon vanuit het Swallow Cafe. Een goede plek om te stappen is de House of Yes, waar ook de Deep House Yoga wordt georganiseerd. Het meest beroemde - en favoriet van velen - restaurant in Bushwick is Roberta's. Een must for pizza lovers!

More brooklyn