New York City Trippers

de Oculus

10 Oct 2019 by Daphne

Oculus New York City

De meningen verschillen en het gebouw heeft bijnamen zoals Walvis, Vogel, Witte olifant. Sommigen vinden het ronduit afschuwelijk. Ik vind het te gek. Dank je wel Santiago Calatrava. Voor de Oculus.

Oculus New York City

Oculus New York City

We hebben het WTC gebied flink zien veranderen in de afgelopen jaren. Van zoals het was voor 09/11 tot nu. Nog steeds met veel hijskranen en werkzaamheden maar ja, wat wil je. Het is New York. Daar wordt altijd wel iets nieuws gebouwd. Ze zeggen tenslotte niet voor niets "concrete jungle where dreams are made of" for nothing. Toch?

Oculus New York City

Oculus New York City

Tijdens mijn eerste bezoek aan de Oculus was het er niet heel druk. Maar heel grappig; mensen lagen er op de grond naar de One World Observatory te kijken. Die kun je precies door de smalle skylight zien. Good to know: op 11 september, om 10:28 am - het tijdstip waarop de tweede toren instortte - schijnt de zon precies door die skylight.

Oculus New York City
Oculus New York City

Onderin de Oculus zit een groot station met 11 subway lines, de Path tussen NY and NJ en de Battery Park Ferry Terminal. Men zegt dat er dagelijks 250,000 mensen over de vloer komen. Die er tevens kunnen winkelen.

Oculus New York City

Op de website van Westfield World Trade Center staat "The New New York Place to be. Shop. Eat. Drink. Play. All under one magnificent roof." En magnificent it is! Hier vind je een overzicht van de winkels. En als je er dan toch bent sla vooral Eataly NYC downtown niet over. Al was het alleen maar voor het prachtige uitzicht op Ground Zero. Waar je overigens vanuit de Freedom Tower ook op kijkt. En een spectaculair 360 graden uitzicht hebt op New York City.

Oculus New York City

Oculus New York City

Echt. Ga even kijken in de Oculus. Het grote witte gevaarte. En laat ons even weten of jij het ook zo adembenemend vond.

More downtown