New York City Trippers

The Jane Hotel

14 Nov 2017 by Daphne & Esther

Op zoek naar een hotel of logeeradres in New York City? Lees hier onze ervaring bij Hotel The Jane, 113 Jane Street, NY 10014

Waar

In de West Village, aan de Hudson. Een heerlijke buurt downtown. Op straat word je begroet door de buurman die zijn hond uitlaat. Op loopafstand van gezellige restaurantjes en je wandelt in 10 minuten naar het Meatpacking District.

De kamer

Wij sliepen hier allebei in onze eigen “standard cabin”. De kamer is erg klein maar ontzettend knus. De cabins worden ook verhuurd met een stapelbed erin maar dat gaat ons te ver, dat wordt echt te klein en te krap. Gelukkig verhuren ze bij The Jane ook 2-persoonskamers. De badkamer en toiletten zijn aan het einde van de gang en in je kamer hangt een badjas en staan je slippertjes klaar voor de tocht naar de badkamer en toiletten. Die bijna ieder uur worden schoongemaakt en doorgaans hartstikke schoon zijn.

The Jane Hotel New York City

+

De ligging. Je wandelt vanaf hier naar de leukste restaurants, winkels en buurten. Het vriendelijke en behulpzame personeel. Bij mooi weer kun je gratis gebruik maken van stadsfietsen.

-

Een kleine (maar knusse) kamer. Je deelt je toilet en badkamer met andere gasten. Het is vrij gehorig.

Wat ons opviel

Geen luxe, wel sfeer. De keren dat wij er logeerden waren we vaak te vinden in Cafe Gitane. Een heel gezellig restaurant, bar, koffietentje dat binnen de hotelmuren van de Jane gevestigd was. Was....want ze zijn er weg. Tegenwoordig zit "Old Rose" er. Vast net zo'n heerlijke plek. Aan het uitzicht op de Hudson zal het niet liggen. Dansen doe je in de Ballroom. Wij dronken er gewoon lekker een biertje....

Prijs

Dat hangt af van de periode maar denk aan een bedrag tussen de 80 en 130 dollar per nacht voor een 1-persoonscabin.

Check hier of er nog een kamertje vrij is!

Verder kijken?

Onder guide/stay bespreken we nog een aantal hotels. Maar als je echt een goed overzicht wilt hebben van alle beschikbare hotels in New York City klik je hier.

More downtown