New York City Trippers

Time Warner shopping center

11 May 2018 by Esther

Columbus Circle is een grote en drukke rotonde vlakbij de 59e straat en Eight Avenue vlakbij de zuidwestelijke hoek van Central Park. In het midden van deze rotonde ligt een klein parkje waarin het Christoffel Columbus monument staat, een marmeren standbeeld op een twintig meter hoge granieten zuil. Dit monument is in 1892 als onderdeel van de herdenking van de vierhonderdste verjaardag van de ontdekking van Amerika neergezet. Bijzonder is dat vanaf dit monument alle afstanden in New York City worden gemeten. Columus Circle is een van New York's belangrijkste verkeersknoopunten en er stoppen veel bus- en metrolijnen.

Columbus Circle New York City

De naam Columbus Circle wordt ook gebruikt om de buurt om de rotonde heen aan te duiden. Als je vanuit Columbus Circle naar het zuiden loopt ga je richting Hell's Kitchen (ook wel Clinton genoemd) en het theaterdistrict. Loop je richting het noorden dan ben je al snel in de upper west side.

Vanuit het Time Warner Centre kijk je uit over Columbus Circle

Vanuit het winkelcentrum kijk je uit over Columbus Circle

Het Time Warner Center, het hoofdkantoor van de Time Warner Group, vind je aan de westkant. Onder andere nieuwszender CNN is in dit pand gevestigd. En achter de grote ramen aan de voorzijde van het pand vind je een winkelcentrum dat officieel "theshopsatcolumbuscircle" wordt genoemd. Een prachtig winkelcentrum dat zich richt op het wat hogere marktsegment. Je treft hier winkels van o.a. J.Crew, Michael Kors, Boss, Armani Exchange, Coach, Sephora, Cole Haan en H&M. In de kelder is een grote Whole Foods gevestigd.

de entree van "shopsatcolumbuscircle"

De entree van "shopsatcolumbuscircle"

More guide