New York City Trippers

Jivamukti Yoga op Broadway

04 May 2018 by Daphne

Ok. Ik snap volkomen dat een yogales in New York niet bovenaan je ik-ga-naar-New-York-en-ik-ga-doen…lijstje staat. Dat stond het bij mij namelijk ook niet. En telkens als ik Esther hoorde zeggen “oh, ik zou het zo leuk vinden als je meegaat naar die en die yogales, ik weet zeeeeker dat je het heel leuk vindt” dacht ik zuchtend “maar daar heb ik eigenlijk helemaal geen zin in want ik wil eigenlijk zoveel andere dingen doen hier”.

En nu? Nu ben ik om. En ik prijs me erg gelukkig met Esther, die er altijd een hele studie van maakt en inderdaad precies de juiste yogalessen weet uit te zoeken.

De eerste keer haalde ze me over om mee te gaan naar Integral Yoga voor een yoga4runners les. Geweldig! Ik heb er nog steeds profijt van bij de pre-run en post-run stretch. De tweede keer lokte ze me mee naar Tara Stiles bij Strala Yoga. Een hele belevenis en ik zal maar eerlijk zijn; ik heb de helft van de les vol bewondering op mijn matje zitten kijken naar mensen die wat mij betreft zo met Cirque du Soleil mee konden doen. De keer erna leek het er heel even op dat we een misser hadden. Esther had mij overgehaald met een “dit is echt leuk, met allerlei rockmuziek en zo”.

Jivamukti Yoga in New York City

Yoga op rockmuziek op Broadway

We kwamen bij Jivamukti terecht. Op Broadway, vlakbij Union Square, in een prachtige grote zaal met heel veel licht. De les werd gegeven door Ximena. Een kleine powervrouw met een zachte stem. Ze gaf ons mee dat je vooral altijd naar je zelf moet luisteren en je moet afvragen wat voor jou belangrijk is en of je daar wel mee bezig bent. Vervolgens kwam ze met een soort van keyboard op de proppen. Ik dacht “ha leuk, live muziek”. Maar ze legde ook een boek bij iedereen neer en vroeg ons om naar pagina 5 te gaan. Want....we gingen chanten.....En toen gingen alle signalen bij mij op rood. De eerste 3 regels van “Guru nog-wat” heb ik alleen maar gedacht “neeeeeeee, ik had zoveel andere dingen kunnen doen…shitterdeshit…ik ben nu echt niet bezig met iets wat ik belangrijk vind”. Esther keek mij ook aan met een blik waaruit ik duidelijk kon merken dat zij er hetzelfde in zat en ter plekke besloot ik om het 10 minuten te laten duren en om dan de zaal uit te rennen. Maar gelukkig. Het duurde maar een paar minuten. Toen waren we volgens Ximena klaar om met de les te beginnen en ging de stereoinstallatie aan voor het “echte” werk. Downward facing dogs en nog een heleboel poses, waar ik, al luisterend naar afwisselend getingeltangel en bekende rocksongs, door Ximena met een zachte hand in werd gemodelleerd. Heerlijk vond ik het. Het “ik moet en ik wil nog” werd even los gelaten en toen ik aan het einde van de les ook nog eens werd getrakteerd op een heerlijke massage van mijn nek was ik helemaal relaxed en klaar voor weer een heerlijke dag in New York!

Meer Yoga in New York City

Inmiddels hebben we her en der al heel wat lessen gevolgd. En stuk voor stuk waren ze leuk en bijzonder. Maar de twee die het meest in mijn geheugen staan gegrift zijn toch wel de (gratis) les in Bryant Park en de Deep House Yoga. Oh maar wacht, en de paar keer bij Yoga to the People.

Ik ben hartstikke om. Yoga in New York is geweldig en een aanrader om te doen! De mogelijkheden zijn eindeloos. Maar wil je meer info over Jivamukti? Neem dan even een kijkje op hun website.

Gratis yoga in New York

Er zijn heel veel mogelijkheden om een gratis yoga les mee te pikken. Bijna alle winkels waar sportkleding wordt verkocht bieden ook gratis in-store evenementen aan. Check bijvoorbeeld eens een Lululemon in de buurt van je hotel. Of stuur ons een berichtje. Dan helpen we je met zoeken. En misschien kunnen we je helpen met het maken van een reisplan!

Have a good one!


More do