New York City Trippers

The Shala Yoga House

01 Aug 2015 by Esther

Het blijft toch altijd een beetje spannend. Ergens een les volgen waar je nooit eerder bent geweest en geen idee hebt wat te verwachten. Deze zaterdagochtend stond een les bij The Shala Yoga House op de planning. Het blijft een bijzondere ervaring, vanaf het drukke Broadway ergens een deur in gaan, een smalle houten trap op lopen en binnen een minuut sta je in een compleet andere wereld.

The Shala Yoga House

Ik had me aangemeld voor een “open” les oftewel; iedereen is welkom in deze klas, met of zonder ervaring. De les werd gegeven door Frank Mauro in de frontroom. En of het nu door zijn populariteit kwam of doordat veel mensen vrij zijn op zaterdag weet ik niet maar het was volle bak. Slechts 20 centimeter ruimte tussen de matten was geen uitzondering. Een gemêleerd publiek, jong & oud, mannen en vrouwen, gevorderde- en net beginnende yogi’s en ook wat “setjes” die samen op zaterdagochtend hun wekelijkse les volgen. Frank weet wat hij doet, is opvallend duidelijk in zijn instructies en geeft een fijne Vinyasa les.

Tijdens de Savasana (eindontspanning) voelde ik me heerlijk en ontspannen en kon ik alleen maar glimlachen om de sirenes die voorbij kwamen gieren. Yoga midden in Manhattan, ik hou er van.

The Shala Yoga House

Kristin Leigh en Barbara Verrochi, oprichters van The Shala Yoga House

The Shala Yoga House is niet zo groot, er liggen houten vloeren en je kleed je om achter een gordijn. De sfeer is open, informeel en vriendelijk. Een single class duurt 1,5 uur en kost 20 dollar. Een matje huren is geen probleem. Vanaf Union Square loop je in een paar minuten naar The Shala Yoga House op 815 Broadway. Er is overigens ook een vestiging in Fort Greene, Brooklyn.

More do