New York City Trippers

The Mercury Lounge

30 Nov 2013 by Daphne

Hi, you have my name on the guestlist. Zo meldde ik me op een zaterdag in maart bij The Mercury Lounge. En ja hoor, ik mocht naar binnen. Het gaat er niet om wie je bent maar wie je kent! En ik ken Jacco Gardner, die daar die avond optrad. De muziek die hij maakt - barokpop, denk aan jaren 60 met psychedelische klanken- is niet helemaal mijn keus dus ik was eigenlijk een beetje huiverig wat ik ervan zou vinden. En ik was helemaal in mijn uppie want Esther was gecrashed na een paar slapeloze nachten en een halve marathon. Maar man, wat heb ik genoten! Van Jacco en zijn muziek, maar ook van de sfeer en de mensen die ik daar ontmoette.

Het was de zaterdag van de halve marathon in Queens, we waren 's ochtends al vroeg uit de veren en daarna flink koud geworden. Om een lang verhaal kort te maken; Esther bleef lekker in The Jane. Ik had op mijn Iphone gechecked waar ik naar toe moest en besloot om lekker de halve marathon uit mijn benen te gaan wandelen. Het was een heerlijke avond en een makkelijke route. Gewoon Bleeckerstreet aflopen die toevallig al een hele tijd op mijn "dat-wil-ik-nog-eens-doen" lijstje stond! Bijna direct in het begin kwam ik langs de Marc Jacobs winkel, die al een hele tijd op Esther's "daar-wil-ik-nog-eens-naartoe" stond. Giecheldegiechel. Met behulp van het het blauwe balletje in de Kaarten app op mijn Iphone kon ik precies zien waar ik links en rechtsaf moest en na zo'n 40 minuten stond ik in The Mercury Lounge.

Mercury Lounge

Picture this; je staat moederziel alleen in die zaal met een biertje in je hand. Jacco staat zijn instrumenten te tunen dus die heeft na een korte "hehoihi wat leuk je hier te zien" geen tijd meer voor je. En dan hoor je op links ineens iets bekends en blijk je dus gewoon naast 3 Nederlanders te staan! Midden in zaal die best wel vol was staat gewoon een stel dat in New Jersey woont met een vriendin die daar op bezoek is. De vriendin had gelezen dat er een Nederlander optrad in The Mercury Lounge en daar wilde het stel ook wel naartoe. Mede dankzij hun werd het een topavond, met een broodje bij Katz Deli (van "when Harry met Sally") toe. Achteraf bleek dat Leo Blokhuis ook bij Jacco was geweest. Maar die hebben we niet gezien.

The Mercury Lounge wordt omschreven als "one of the better places to catch a live show in the East Village". Het is niet echt groot. Bij binnenkomst lijkt het op een bar, die met kaarsjes is verlicht. Maar achter de fluwelen gordijnen die achterin hangen, is de muziekzaal waar zo'n 250 mensen in passen. Het heeft een vrij intieme sfeer; je bent nooit ver van het podium waar de band staat te spelen. Over het algemeen treden de beginnende bands er op.

More do