New York City Trippers

Strala yoga - move with ease

01 Apr 2015 by Esther

Je kunt echt niet om haar heen. Tara Stiles van Strala yoga is de "it-girl" van de yoga-wereld. Met Deepak Chopra als een van haar beste vrienden en haar frisse kijk op yoga word zij alom bejubeld. Ze wordt vaak beschreven als yoga-rebel. Zo rebels vind ik haar eigenlijk niet. Wel heel eigen, cool, knap, benaderbaar en zeer ondernemend. Haar benadering van yoga is alles behalve zweverig maar down-to-earth en ontdaan van poespas. Tijdens haar lessen lacht ze veel en draait rockmuziek als je een pose wat langer aan moet houden.

We (nou ja ik en Daf moest mee) wilden graag een les bij haar volgen in haar studio op Broadway. Door een overvolle agenda was dat nog niet zo makkelijk. Uiteindelijk was er nog 1 mogelijkheid voordat we richting NL vlogen en zo stonden we op een vroege dinsdagochtend voor de deur. Les van Tara herself om 08.00 uur in de ochtend, niveau: strong (ieks). En dan te bedenken dat Daphne nauwelijks yoga-ervaring heeft. Maar Stiles reageerde relaxed "we're just gonna have fun", no worries! En het was leuk, we hebben zeker genoten.

Qua niveau zou ik niet direct strong aanraden; we zagen toch wel wat huzarenstukjes voorbij komen. Maar what the hack, wij waren een mooie ervaring rijker. Je kunt hier altijd langs komen voor een les, vooraf aanmelden hoeft niet. Een mat huur je voor 2 $ dus ook dat is geen probleem. Ik las op haar site dat ze niet meer dan 70 (!) studenten in een les toelaten dus kom op tijd. Wij hadden overigens geluk, bij ons stonden rond de 20 studenten in de klas. Maar ja, dat was ook wel erg vroeg ... als het je wat lijkt zou ik het zeker proberen. Je voelt je hier absoluut op je gemak! Je vind Strala yoga op 632 Broadway, tussen Houston and Bleeckerstreet. Een kleine 10 minuten lopen van Union Square vandaan.

More do