New York City Trippers

Rooftop Bars

08 Jul 2016 by Esther

"Summertime when the living is easy" ... waar kun je beter van een zomeravond genieten dan op een van New York's Rooftop Bars? De ene rooftop is hotter dan hot, de andere wat meer easy going. Maar allemaal zijn ze het bezoeken meer dan waard. Onze favorieten vind je hieronder. Vergeet niet om je paspoort mee te nemen en doe je best op je uiterlijk. Hoe beter gekleed hoe meer kans om binnen te komen (in het weekend rond een uur 12/1 in de nacht is een uurtje in de rij staan niet ongewoon) of op een goede plek.

Newyorkcitytrippers love 230 fifth rooftop bar

(photo credit 230 fifth rooftop bar)

230 Fifth rooftop bar - dowtown Manhattan

Op de bovenste verdieping ligt de Penthouse Lounge. Een enorm grote bar met ramen over de hele breedte. Via de trap kom je op de grote Rooftop Garden met een fantastisch uitzicht. Met aan de ene kant de Empire State Building en Chrysler Building en aan de andere kant een blik op downtown en de torens van van het nieuwe WTC. In het weekend is het erg druk en kunnen er rijen voor de deur staan, vooral na 23.00 uur.

Rooftop bar The Ides (in het Wythe Hotel) in Brooklyn

Rooftop bar The Ides vind je op de zesde verdieping van het Wythe hotel (80 Wythe Avenue in Brooklyn - makkelijk bereikbaar met de grijze L metrolijn, halte Bedford Avenue). Vanaf je barkruk heb je een fenomenaal uitzicht op Manhattan.

Sky Room (in het Fairfield Inn and Suites Hotel) - midtown Manhattan

De Sky Room ligt vlakbij Times Square op de 33e en 34e verdieping van het Fairfield Inn and Suites Hotel. Deze rooftopbar bestaat uit verschillende bars die op verschillende ‘levels’ liggen.

Gansevoort Hotel, Zerzura Rooftop Bar & Lounge in Meatpacking District

Na een lange dag een leuke plek voor een drankje en hapje op dit geweldige dakterras. Reserveren is een must, deze rooftop bar is erg populair. In het weekend is dit de plek om uit te gaan. Voor 23.00 uur zal er vrijwel geen rij staan. Tussen 23.00 en 00.00 uur wordt het steeds drukker, en rond 01.00 uur is de rij op zijn langst.

Jimmy (in hotel The James) in SoHo

Neem het trappetje omhoog en stap daar de lift in. Een kleine maar chique en hippe rooftop met een mooi terras en binnenbar. Op de tweede verdieping van Jimmy is een tuin aangelegd. Hier vind je de “Garden”, een heerlijk terras om met mooi weer te lunchen.

The Boom Boom Room (in The Standard Hotel) in Meatpacking District

Volgens velen een van de hipste hotels ter wereld. Deze rooftopbar is hotter dan hot. Spectaculair ingericht en met een schitterend uitzicht. Le Bain, aan de andere kant van de lift, is de plek om te dansen.

Misschien is een Rooftop Bar Crawl iets voor jou? Je gaat dan samen met een gids naar 3 rooftops. Zoeft langs alle rijen en krijgt ook nog eens inside info van een New Yorker. Klik hier voor meer informatie.

Have a good one!

More do