New York City Trippers

Cheesecake

25 May 2018 by Esther

Oh do I loooove cheesecake! Een typisch New Yorks nagerecht maar het wordt ook wel overdag gegeten. De eerste keren dat ik in New York kwam bestelde ik bij mijn coffee to go met enige regelmaat een stuk cheesecake. Zo lekker in combi met een goede latte. Gelukkig is de crush iets minder geworden. Misschien ook wel omdat ik inmiddels zelf een heel lekkere cheesecake kan bakken.

Cheesecake

En omdat ik alles behalve een keukenprinses ben ... als ik deze cheesecake kan maken dan kun jij dat zeker. Hieronder een makkelijk, snel en kan-niet-mis recept.

Nodig: een bakvorm en bakpapier / 50 gram boter / 200 gr Countrykoekjes of Bastognekoeken / het sap van een halve citroen / 3 eitjes / 150 gram suiker / 100 gram witte chocolade / 600 gram roomkaas. Zorg ervoor dat de ingrediënten op kamertemperatuur klaar liggen.

Werkwijze: doe het bakpapier in de bakvorm. Zorg ervoor dat ook de zijkanten van de vorm bedekt zijn met bakpapier. Verkruimel de koekjes en mix met de boter. Verdeel dit mengsel over de bodem van de bakvorm. In een beslagkom meng je het citroensap met de eitjes, suiker, roomkaas en voeg op het laatste moment de gesmolten chocolade toe. Ik smelt de chocolade altijd in de magnetron (niet te lang want het verbrand snel). Giet het mengsel in de bakvorm en plaats deze in een voorverwarmde oven (160 gr) voor ongeveer 50 a 55 minuten.

De cheesecake is wat "drillerig" als je 'm uit de oven haalt. Niets aan de hand, gewoon even laten afkoelen. En na een nachtje in de koelkast smaakt de cheesecake op zijn best.

Enjoy!

More lifestyle