New York City Trippers

Coney Island. Bekend om het pretpark, de fameuze boardwalk en Nathan's hotdogs. Maar er is meer; het MCU stadion van de Brooklyn Cyclones (honkbal) en een fantastisch breed strand. Het is ietsiepietsie vergane glorie maar ik vond het er hartstikke leuk.

Dream Big jersey Brooklyn Cyclones

Vanuit Manhattan ben je er in ongeveer 50 minuten met de D, Q, N of F lijn en bij aankomst heb je absoluut niet meer het idee dat je in New York bent. Geen getoeter, geloei van sirenes of rook uit de straat en geen wolkenkrabbers. De enige "highrise" die je ziet zijn de achtbanen en het reuzenrad die in het pretpark staan en het gegil wat je hoort komt daar uit.

MCU Stadium home of the Brooklyn Cyclones

Wij gingen er niet heen voor een ritje in de achtbaan - die tijd hebben we gehad. Wij wilden de Brooklyn Cyclones zien spelen. Een minor league honkbalclub(je) in een stadion waar je nog lekker dicht op het veld kunt zitten (wat soms best eng was) en waar je niet de hoofdprijs betaalt voor een toegangskaartje. En hoe cool; we kregen een one-size-fits-(not)-all baseball shirt cadeau omdat we er op "Jersey Thursday" waren.

Coney Island from MCU stadium

Het was een mooie opwarmer voor een leuk avondje uit. Hotdog van Nathan, lekkere koude biertjes, cheerleaders die elkaar zo nu en dan door de lucht gooiden, een vermakelijke "7th inning stretch", het gekraak van de houten Cyclone en het geraas van de Thunderbolt die elke zoveel minuten voorbij kwamen denderen, en oh ja, er werd ook nog gehonkbald.

Toen we na afloop via de Boardwalk naar de trein terugwandelden kwamen we langs de Brooklyn Wall of Remembrance. Een indrukwekkend eerbetoon aan de bij 09/11 omgekomen hulpverleners. Kippenvelmomentje.....

Brooklyn Wall of Remembrance @ Coney Island

Coney Island is seizoensgebonden en het is er niet altijd feest. Check hier wat de openingstijden zijn en wat er te doen is in de periode dat jij er bent.

More brooklyn